LEDStrip Aansluitmateriaal

LEDstripXL levert al haar ledstrips met een aansluiting. Dit betekend dat er altijd minimaal stroomdraden aan de led strip vast zitten maar vaak zit er een volledig koppelbare DC out socket aanvast. 
DC staat voor Direct Current en betekend dat de strips en accessoires op gelijkspanning functioneren.
De term DC socket gebruiken wij dus voor alle koppelstukjes die aan de ledstrip, dimmer, controller of aan de voeding vast kunnen worden gemaakt. Immers, alle ledstrips die wij aanbieden werken op deze dc gelijkstroom.
Lees voor meer informatie omtrent de terminologie van onze webshop en onze led producten, de blogpost Kennisbank waar alle termen uitgelegd worden.

Koppelstukjes en connectoren in diverse soorten en maten

Nu we weten dat het bij het standaard gebruik van een ledstrip niet nodig is om een koppelstuk of connector aan te schaffen, kijken we toch even naar deze diverse soorten voor het geval u toch graag uw led strip wilt inkorten of verlengen.
Ten eerste is het van belang dat u het juiste type aansluitmateriaal kiest voor de door u gekozen ledstrip. Door middel van het handige icoontjes systeem kunt u vrij eenvoudig zien welke accessoire geschikt is voor uw strips of voedingsadapter. De gedetailleerde uitleg van deze icoontjes staat in de hoofdrubriek LEDstrip accessoires. Klik op lees meer voor alle tekst en uitleg.
 

Klik connectoren en splitters

Wanneer u uw ledstrip wilt gaan knippen, is het belangrijk om de juiste soort connector te gebruiken om uw strip weer opnieuw van een stroomsignaal te voorzien. Bijvoorbeeld als u een ledstrip in uw aquarium wilt plaatsen en hiervoor slechts korte lengtes van bijvoorbeeld 70 centimeter nodig heeft. 
Wanneer u geen ster in solderen bent heeft LEDStripXL de oplossing! Klik connectoren zorgen ervoor dat u het uiteinde van uw afgeknipte led strip opnieuw kunt aansluiten op een led voeding, zonder hierbij te hoeven solderen! Schuif simpelweg de strip in het klik koppelstukje, klik het dicht en de connectie is gemaakt. Let er wel op dat in het geval van een waterdichte ledstrip u eerst de siliconen gel dient te verwijderen van de strip. Voor meer informatie hierover kunt u altijd contact met ons opnemen of een kijkje nemen op ons blog.
LED voedingsadapters hebben vaak maar 1 standaard stroom uitgang. Als u toch meerdere led strips wilt aansluiten op deze voeding dan kunt u gebruik maken van een led voeding splitter. Bijvoorbeeld deze 1 naar 3 splitter

Bekijk alle categorieën

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »