Dream Color LED Strip, digitaal te bedienen

Dream Color led strip met een digitale besturing per 3 ledjes. Hierdoor kan per 3 leds de kleur worden ingesteld en kunnen dream effecten worden gemaakt

Dream Color led strip

Met deze digitale RGB LEDstrip heeft u de mogelijkheid om fantastiche verloop effecten te creëren, daarom wordt deze strip ook wel dream color led strip genoemd. Per 3 ledjes zijn de kleuren onafhankelijk van elkaar in te stellen waardoor er een erg speciaal effect onstaat. Ook heeft deze led strip de mogelijkheid om zelf een programma samen te stellen via de computer. Denk bijvoorbeeld aan looplicht of een 'breathing' effect. 

WS2801 IC driver

LEDStripXL heeft alleen de Dream Color led strip met WS2801 driver IC's (integrated circuits) in haar assortiment. Dit betekend dat de de strip een aparte clock aansluiting heeft en dus vrijwel ongevoelig is voor storingen in de timing van de effecten. Belangrijk bij bijvoorbeeld het gebruik van deze ledstrips op een Raspberry Pi
De strips hebben de volgende kanaal lay-out van boven naar beneden:
  1. Do - Di
  2. Co - Ci
  3. St - St
  4. Lo - Li
Deze codes staan voor
Do Data Uitgang
Di Data Ingang
Co Klok signaal uitgang
Ci Klok signaal ingang
Lo Spanning uitgang
Li Spanning ingang
 St staat voor de timing (tijd).

12V vs 5V digitale ledstrips

LEDStripXL heeft alleen 12V digitale dream strips in haar assortiment. Dit betekend dat u het beste altijd een controller erbij kunt bestellen zodat dit eenvoudig blijft in gebruik.
Toch liever een 5V strip? Of toch liever een strip met WS2811 of WS2812 driver IC's ? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.
//