Wandpaneel afstandsbediening

Een LED Strip bedienen op een wandpaneel? Dat kan eenvoudig met onze bedrade of draadloze wandpanelen voor led strips direct passend op een wandcontactdoos.

Sale
Wandpaneel voor LED Strips enkele kleur
€14,95 €24,95
€24,95
€42,95

Een LED Strip bedienen met een kastje aan de muur. Vaak krijgen wij de vraag naar dit type product. Omdat elk type LED Strip een eigen besturing vereist, zetten wij ze in deze rubriek duidelijk op een rij. Kies de besturing die voor uw type LED Strip benodigd is en maak de verlichting van uw woonkamer, keuken, badkamer of slaapkamer compleet met deze design panelen voor aan de muur.

LED Strip Wandpaneel met touch bediening

Voor de besturing van uw LED Strips heeft u veel keuze. Er zijn talloze afstandsbedieningen, tijdschakelaars, en dimmers beschikbaar voor het draadloos of bedraad bedienen van een of meerdere LED Strips en LED Lampen. Toch is er veel vraag naar bediening via een kastje aan de muur, een zogeheten wandpaneel voor LED Strips. Vanuit een estetisch oogpunt is een wandpaneel de vaak juiste keuze voor een strak afgewerkt lichtplan. Om dit extra kracht bij te zetten zijn al onze wandpanelen voor ledstrips voorzien van 'full touch' bediening wat inhoudt dat u de kleuren, dim standen en het aan/uit schakelen of zelfs het kiezen van de zone of groep van de betreffende strip, met aanrakingsknoppen kan sturen.

Draadloze of bedrade aansturing

Naast de keuze voor een wandpaneel die geschikt is voor uw type ledstrip, kan u ook kiezen voor een draadloze of een aansluiting met draad. Het voordeel van de draadloze optie is dat deze eenvoudig aan de muur kan worden bevestigd zonder dat er rekening hoeft te worden gehouden met een stroompunt nabij en ook hoeft de te bedienen LED Strip zich niet direct in de buurt van het wandpaneel te bevinden. Een eventueel nadeel is dat het draadloze paneel op batterijen werkt en die zullen op den duur moeten worden vervangen. In principe werkt het draadloze wandpaneel voor ledstrips als een afstandsbediening echter ziet deze er niet zo uit.
De versie met een bedrade aansluiting is wat bewerkelijker maar heeft wel als voordeel dat de 12 of 24 volt reeds op de strip is aangesloten via het paneel. Er is dus altijd sprake van een constante toevoer van 12 of 24V via de aangesloten transformator. Een nadeel is dat u de transformator ergens voor het wandpaneel moet wegwerken in de schakeling, bijvoorbeeld in of achter de wandcontactdoos. Ook moet de LEDStrip die u wilt bedienen, in de directe omgeving van het wandpaneel geplaatst worden. In principe werkt de bedrade versie van het wandpaneel dus als controller met een touch aansturing.
//