LED strip profiel

LED profiel nodig? Plaats uw LED strip in een aluminium led profiel voor een nette en efficiënte installatie. Bij LEDStripXL vindt u diverse soorten profielen, ook voor hoeken, allemaal direct uit voorraad leverbaar.

€14,95
Sale
Aluminium hoek profiel 2 meter 60/30 graden
€14,95 €19,95
Sale
14mm Aluminium hoek profiel 1 meter 60/30 graden
€10,95 €13,95
Sale
Aluminium opbouw profiel voor 14mm strips 2 meter
€14,95 €18,95
Sale
Aluminium inbouw profiel voor 14mm strips 2 meter
€14,95 €17,95

Wat is een led profiel?

Een LED profiel is een essentieel onderdeel voor het installeren van LED strips. Het profiel zorgt voor een optimale koeling van de LED strips, wat de levensduur verlengt. Doordat de ledstrip niet direct zichtbaar is, biedt het een nette en strakke afwerking en wordt er een sfeervol lichteffect gecreëerd, waardoor de LED verlichting er professioneel uitziet.

LED profielen zijn verkrijgbaar in diverse vormen en maten, geschikt voor verschillende toepassingen zoals inbouw, opbouw of hoekmontage. Bij LEDStripXL vindt u profielen in de kleuren zwart geanodiseerd, wit en zilverkleurig. LED profielen kunnen eenvoudig gemonteerd worden in bijvoorbeeld plafonds, vloeren of meubels, en zijn ideaal voor het creëren van een sfeervolle en moderne uitstraling in elke ruimte.

Aluminium LED strip profielen

De LED profielen van LEDStripXL zijn gemaakt van hoogwaardig aluminium, een materiaal dat bekend staat om zijn duurzaamheid en uitstekende thermische eigenschappen. Aluminium helpt de warmte van de LED strips effectief af te voeren, wat bijdraagt aan een langere levensduur en consistentie in lichtopbrengst.

Daarnaast biedt aluminium een stevige en robuuste basis, waardoor de LED strips beschermd worden tegen fysieke schade. Het slanke en moderne ontwerp van aluminium led profielen zorgt voor een nette en professionele afwerking, geschikt voor zowel particuliere als commerciële toepassingen.

Bevestigingsmaterialen en afwerking van de LED profielen

Voor de installatie van LED profielen zijn verschillende bevestigingsmaterialen beschikbaar die zorgen voor een stabiele en veilige montage. Deze materialen omvatten montageclips, schroeven en dubbelzijdige tape, die elk geschikt zijn voor specifieke ondergronden en toepassingen.

Afdekkappen, gemaakt van hoogwaardig kunststof, schuift u over het profiel en worden gebruikt om de LED strips te beschermen tegen stof en fysieke schade, en zorgen tevens voor een diffuus lichteffect. Met een opaal melkwitte afdekkap breekt het licht evenredig uit het profiel waardoor een mooie egale spreiding van het licht wordt veroorzaakt. Met een transparante cover blijft de lichtlijn juist in tact. Eindkapjes bieden een nette afwerking aan de uiteinden van het profiel en voorkomen dat vuil en vocht binnendringen.

LED profiel: specificaties en toepassingen

Onze LED profielen zijn geschikt voor strips met een breedte tot maximaal 16 mm (8, 10, 12, 14 en 16 mm) en hebben een lengte van 1 of 2 meter. Ze kunnen strak tegen elkaar geplaatst worden voor langere, naadloze verlichting. Deze profielen zijn veelzijdig inzetbaar, zoals voor:

 • Koofverlichting
 • Trapverlichting
 • Plafondverlichting
 • Winkel- en showroomverlichting
 • Meubelverlichting
 • Keukenverlichting (denk aan een 90 graden hoekprofiel onder uw keukenkastjes)
 • Speciale design- of interieurprojecten
 • Plaatsen waar de standaard plakstrip niet voldoet

Met deze toepassingen biedt u middels een LED profiel elke ruimte een moderne en functionele verlichting.

Architectonische aluminium led strip profielen

Bij LEDStripXL bieden wij ook architectonische aluminium profielen. Deze profielen zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan de esthetische en functionele eisen van moderne bouw- en interieurprojecten. Deze profielen bieden een extra strakke en professionele uitstraling, ideaal voor naadloze integratie in muren, plafonds, en vloeren.

Ze zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen en vormen, waardoor ze geschikt zijn voor een breed scala aan ontwerpconcepten. Bovendien combineren ze robuustheid met flexibiliteit, waardoor ze eenvoudig te installeren zijn en bijdragen aan zowel de decoratieve als structurele integriteit van een ruimte.

Op zoek naar led strip profielen voor uw professionele bouw- of interieurproject? Wij voorzien u graag van persoonlijk advies op maat voor het vinden van de meest geschikte LED strip profiel voor uw klus!

Alle soorten LED strip profielen op een rijtje

Ons assortiment LED profielen omvat verschillende types, elk ontworpen voor specifieke toepassingen:

 • Opbouw LED profiel (plat): Perfect voor oppervlakkige montage met een slank design.
 • Inbouw LED profiel: Geschikt voor naadloze integratie in muren of plafonds.
 • Hoekprofielen: Voor een strakke afwerking in binnen- en buitenhoeken.
 • Traptrede profielen: Voor veilige en gelijkmatige verlichting van traptreden.
 • Stucprofielen: Voor naadloze integratie in stucwerk en wanden.
 • U LED profiel hoog: Ideaal voor algemene toepassingen met verhoogde lichtverspreiding.
 • U LED profiel voor 90 graden hoeken (hoekprofiel): Speciaal ontworpen voor hoeken, zoals onder keukenkastjes.

Met deze diverse profielen kunt u elke verlichtingsbehoefte op een stijlvolle en efficiënte manier vervullen. Heeft u vragen over welke profiel het beste past bij uw situatie? Wij denken graag met u mee! Neem vrijblijvend contact op voor advies over de beste led strip profiel.

Koop uw led profiel bij LEDStripXL

Bij LEDStripXL vindt u een uitgebreid assortiment aan LED profielen, geschikt voor diverse toepassingen en wensen. Onze profielen, gemaakt van hoogwaardig aluminium, bieden optimale koeling en bescherming voor uw LED strips, terwijl ze een strakke en professionele afwerking garanderen.

Of het nu gaat om koofverlichting, trapverlichting of speciale designprojecten, wij hebben het juiste profiel voor uw project. Profiteer van onze snelle levering, lange zichttermijn en uitstekende garantie. Maak uw verlichting compleet met de hoogwaardige LED profielen van LEDStripXL.

//