Fase aansnijding en fase afsnijding drivers en dimmers voor LED Strips

Drivers en dimmers die gebruik maken van fase aansnijding (triac) en faseafsnijding (ELV). Ook wel leading edge en trailing edge genoemt.

€34,95
€29,95

Er zijn tegenwoordig nog veel dimmers op de markt welke gebruik maken van fase-aansnijding en fase-afsnijding. Deze manier van dimmen gebeurt aan de 230V AC zijde van de stroom en wordt traditioneel vooral gebruikt voor halogeen verlichting. Tegenwoordig zijn er ook veel LED lampen en armaturen welke met fase aan- en afsnijding gedimd kunnen worden. Het is ook goed mogelijk om bestaande of nieuwe dimmers met een fase aan- of afsnijd principe te gebruiken in combinatie met LED Strips. In deze rubriek vindt u onder andere dimbare drivers om deze combinatie mogelijk te maken.

Triac drivers voor dimmen met fase-aansnijding 

Wanneer u een dimmer heeft welke met het fase aansnijd principe werkt maar u wilt een lading aansluiten welke hier niet direct voor geschikt is, heeft u een driver nodig om dit toch mogelijk te maken. LEDStripXL heeft Triac drivers in het assortiment welke eenvoudig tussen een Triac dimmer (fase-aansnijding) en een 12V of 24V lichtbron (lading) geplaatst kunnen worden. Kies de juist driver op basis van het benodigde vermogen van de aangesloten (LED) lichtbron.

ELV drivers voor dimmen met fase-afsnijding

Dimmen met een triac dimmer/driver zorgt voor relatief veel EMI (Electro-Magnetic Interference) en kan zorgen voor het knipperen van de aangesloten verlichting. Dit kan grotendeels opgelost worden door met een fase-afsnijd dimmer te werken in combinatie met een ELV driver (Trailing Edge).
De dimbare drivers van Euchips zijn geschikt voor zowel fase-aansnijding als fase-afsnijding. Het maakt dus niet uit wat voor soort dimmer u heeft in dit geval. Het belangrijkste is dat de aangesloten lichtbron kan werken op de soort dimmer en het vermogen van de driver afgestemd wordt op het benodigde vermogen van de lichtbron.

//