Soorten LED-lampen

  • Geplaatst op
Soorten LED-lampen

Het gebruik van LED lampen brengt veel voordelen met zich mee. Niet alleen is het ontzettend zuinig, ook is de levensduur van LED verlichting langer. Tegenwoordig is er een ruim assortiment beschikbaar. LED lampen met verschillende fittingen, verschillende kleuren, downlights, tuinlampen en ga zo maar door. In deze blog vertellen we je welke soorten LED lampen er zoal zijn en lees je meer over de voordelen van LED-verlichting.

Welke LED lampen kies jij?

Het gebruik van LED lampen brengt veel voordelen met zich mee. Niet alleen is het ontzettend zuinig, ook is de levensduur van LED verlichting langer. Tegenwoordig is er een ruim assortiment beschikbaar. LED lampen met verschillende fittingen, verschillende kleuren, downlights, tuinlampen en ga zo maar door.
In deze blog vertellen we je welke soorten LED lampen er zoal zijn. Ook lees je meer over de voordelen van LED-verlichting.

De voordelen van LED-verlichting

Gloeilampen en halogeenlampen kunnen vandaag de dag eigenlijk echt niet meer. Tijd om de gloeilampen en halogeenlampen te vervangen door LED-lampen! Waarom dit een goed idee is? Oordeel zelf na het lezen van onderstaande voordelen.

*  LED-lampen zijn zuinig waardoor je bespaart op de energiekosten
*  De levensduur is langer
*  Ze zijn in veel verschillende kleuren verkrijgbaar
*  LED-verlichting wordt niet heel warm. Gloeilampen en halogeenlampen daarentegen wel.
*  Het is beter voor het milieu

Verschillende fittingen

Wil je overstappen van halogeen naar LED-lampen? Dan is het wel handig om een en ander te weten over de verschillende fittingen. De meest voorkomende fitting is de E27 fitting. Ook wel de grote fitting of 'Edison Screw'genoemd. De fitting heeft een diameter van - hoe kan het ook anders - 27mm en wordt wereldwijd het meest gebruikt. Een andere bekende, is de E14 fitting. Ook wel de kleine fitting of de 'Kleine Edison Screw' genoemd. Heb je een fitting met pinnetjes nodig met een tussenruimte van 10 mm? Dan heb je een GU10 fitting nodig. Moet er 5.3 mm tussen de pinnetjes zitten? Dan heb je een MR16/GU5.3 fitting nodig

LED lampen kopen?

Naast de 'normale' LED-lampen met verschillende fittingen, zijn er natuurlijk nog veel meer mogelijkheden. Bekijk bijvoorbeeld eens de downlights en de tuinlampen. Ben je op zoek naar een kweeklamp? Dan zijn er tegenwoordig ook LED-kweeklampen verkrijgbaar. 
Andere soorten zijn natuurlijk de ledstrips, maar ook wallwashers, lifestyleproducten zoals een ringlamp en dimbare kastverlichting

Creëer de perfecte sfeer met LED strips

LED-verlichting is ideaal om diverse sferen te creëren. Voorzie iedere kamer van een ander kleurtje of laat de kleuren verspringen of faden. Dit kan met de reguliere LED-lampen, maar natuurlijk ook met LEDstrips. Een ledstrip is eigenlijk een flexibele printplaat waar diverse LED's op zijn geplaatst. Dit kunnen RGB ledjes zijn, maar ook koud- of warmwitte leds. Liever een ledstrip met één kleur? Ook dat kan! Je kunt de strips op lengte knippen en in een profiel of op een andere ondergrond plakken. Ook zijn ledstrips heel gaaf te gebruiken in meubels. Inspiratie opdoen? Bekijk eens deze toepassingen!

Aan de slag met LED lampen!

Vervang oude lampen door LED-lampen of creëer voor iedere situatie de juiste sfeer met ledstrips. Heb je vragen over de soorten LED lampen of kun je wel wat advies gebruiken? Onze specialisten staan graag voor je klaar!

// //