LED buitenverlichting voor je tuin, overkapping en schuur

LED buitenverlichting voor je tuin, overkapping en schuur

Of je nu op zoek bent naar verlichting in je tuin, op je veranda of voor je tuinhuisje, we hebben met LED lampen altijd een geschikte oplossing. Hieronder zetten we even alle mogelijkheden en aandachtspunten op een rijtje.

Maak je tuin zomer ready met LED verlichting

Steeds meer mensen gebruiken hun tuin als een natuurlijke uitbreiding van hun huis. De veranda wordt een echte loungeplek, er worden complete buitenkeukens geïnstalleerd en het oorspronkelijke ‘opslagschuurtje’ wordt omgetoverd tot extra hobbyruimte. Daar hoort natuurlijk passende verlichting bij om hier tijdens zomeravonden (en donkere dagen) lekker lang van te genieten.

Om gave tuinprojecten te realiseren, bieden wij een breed assortiment LED buitenverlichting aan. Van een sfeervolle lantaarn op het terras tot bijvoorbeeld tuinspots in de tuin en een praktische werklamp in de hobbyschuur. Door met de lichtsterkte en kleuren te variëren kan ieder hoekje van de buitenruimte perfect worden belicht. En uiteraard kun je daarbij kiezen voor je eigen stijl, passend bij je huis en tuin. Of je nu klassieke, landelijke of juist designlampen zoekt.

Waterdichte en stofvrije buitenlampen

Anders dan binnenshuis, moet je met LED buitenverlichting rekening houden met een aantal punten. Het is er van nature stoffiger en het kan uiteraard ook wel eens stevig regenen. De lampen in je tuin moeten dus goed bestand zijn tegen vuil en water. Waarbij het natuurlijk wel uitmaakt of een lamp onder de veranda hangt en er hooguit af en toe wat druppels binnenwaaien, of dat je waterdichte lampen zoekt voor in je vijver. Hoe vind je dus de juiste eisen voor jouw specifieke toepassing?

Gelukkig bestaat hiervoor de internationaal gebruikte IP-codering. IP staat voor International Protection Rating of Ingress Protection. Een standaard die aangeeft in hoeverre verlichting bestand is tegen stof én water. Je vindt bij iedere lamp een IP rating met twee cijfers, bijvoorbeeld IP45. Beide cijfers hebben een eigen betekenis. Het eerste cijfer (in dit geval dus 4) zegt iets over de bescherming van je LED lampen tegen stof en vuil. Des te hoger de waarde, des te beter de lamp tegen stof en vuil kan. Het tweede cijfer (5 in dit voorbeeld) zegt iets over de mate van waterdichtheid. Lage waardes zijn alleen voor droge ruimtes, terwijl de hoogste waardes zelfs onder water kunnen worden gebruikt.

Zwoele zomeravonden met bijzondere LED buitenverlichting

Kortom, door de IP waarde te checken kun je heel eenvoudig de juiste lamp voor jouw buitentoepassing vinden. Zo hebben we in ons assortiment zelfs LED strips met beschermingslabel IP68. Die strips kun je dus probleemloos onder water in je zwembad of vijver gebruiken. Door ze op de juiste plek met de juiste kleuren te gebruiken, zorg je in je tuin voor een magische sfeer tijdens zwoele zomeravonden. Zeker als je ook nog op een paar slimme plekken onze bijzondere LED bollen plaatst. Ze zijn oplaadbaar, draadloos en je kunt ze dus overal gebruiken. Met de afstandsbediening varieer je onbeperkt met de kleuren en kleureffecten, en ze zijn in verschillende maten (20, 30 en 50 centimeter) beschikbaar. Uiteraard zijn onze LED bollen robuust genoeg: je kunt ze zelfs in een zwembad of vijver gebruiken als drijvende sfeerverlichting!

220 Volt, 12 Volt of buitenlampen zonder kabels?

Veel buitenverlichting is ontworpen voor 220 Volt. Dat betekent dat je één of meer stroompunten in je tuin moet hebben. Uiteraard een aandachtspunt want net als de LED tuinlampen zelf moeten ook de gebruikte kabels en verbindingspunten veilig en waterdicht worden aangelegd. Ook moeten stroomkabels altijd voldoende diep worden ingegraven. Als alternatief zijn er ook 12 volt tuinlampen verkrijgbaar zodat je kunt volstaan met 12 volt bedrading in de tuin.

Liever helemaal zonder kabels aan de slag? Of zoek je ook een oplossing voor dat hoekje in de tuin waar geen aansluiting is? In dat geval zijn er ook lampen met een accu waarmee je ‘stekkerloos’ de avond doorkomt. En zeker in de zomerperiode kun je ook gebruik maken van verlichting met zonnecellen. Overdag laadt de ingebouwde accu zich automatisch op en ’s avonds heb je een sfeervol verlichte tuin.

Gemak en veiligheid dankzij afstandsbediening en slimme sensors

We maken het je nog makkelijker met slimme sensors, tijdschakelaars en een afstandsbediening. Daarmee zorg je dat LED lampen automatisch in- en uitschakelen en je kunt je LED tuinlampen met één klik overal bedienen. Dat kan met een afstandsbediening of met een app op je smartphone. Het is niet alleen gemakkelijk, maar ook een stuk veiliger. Nooit meer in het donker struikelen over verdwaald speelgoed en het is een veilig gevoel dat je lampen direct aanspringen als iemand je huis nadert.

Maak kennis met onze LED oplossingen buitenshuis

Meer ideeën om de tuin zomerklaar te maken? Check ons uitgebreide assortiment buitenverlichting en uiteraard adviseren we je graag over alle mogelijkheden.

// //