RGB LEDstrip aansluiten

RGB LEDstrip aansluiten

Een RGB ledstrip aansluiten is helemaal niet zo lastig! In deze tutorial post leggen we het stap voor stap uit. Vragen of opmerkingen? Reageer dan op deze post

Voor het aansluiten van een RGB Multikleur LEDStrip heeft u de volgende onderdelen nodig.

  • *  RGB LED Strip (30 of 60 led per meter)
  • *  RGB IR of RF Controller
  • *  LED Voedingsadapter
  • *  Platbek schroevendraaier van maximal 3 mm. (optioneel, alleen voor RF controllers)
  • *  AAA batterijen (alleen als uw afstandsbediening dit nodig heeft)
  • *  In sommige gevallen heeft u een schaar of een striptang nodig, dit geldt niet voor complete sets.

Aansluitschema:

 1. Haal de rol uit de verpakking en rol deze af, leg het uiteinde met de mannelijke (male) 4 pins aansluiting voor u op tafel.
 2. Voor het plakken en bevestigen van de strip raden wij u aan om de set eerst eenmaal aan te zetten.
 3. We gaan nu de tutorial uitsplitsen in a.) Infrarood (IR) Controller set en b.) 2.4Ghz RF Controller set.
  a.)De IR controller heeft een vrouwelijke (female) 4 pins aansluiting aan het uiteinde van het ‘signal’ snoer. Schuif de 4 pinnetjes van de rgb strip in deze aansluiting om de twee onderdelen met elkaar te verbinden. Ga nu door naar -> stap 4.
  b.)
  De RF controller heeft 4 schroefgaten aan de output zijde. De letters “B G R en V+” staan voor Blauw, Groen, Rood en Volt+. De draadjes welke van de ledstrip naar de 4 pins male aansluiting hebben deze kleuren ook. (Het kan zijn dat u voor onderstaande uitleg een striptang nodig heeft)

  *  Indien u gebruik maakt van een RGB LEDStrip stekker kunt u deze direct in de male of female zijde van uw ledstrip schuiven. U heeft nu draadjes aan uw ledstrip en u kunt deze in de bijbehorende schroefgaten schuiven en dichtschroeven (de blauwe in “B”, de groene in “G”, de rode in “R” en de zwarte in “V+”.  Ga nu door naar -> stap 4.
  *  Indien u gebruik maakt van een schaar dan kunt u de 4 pins aansluiting van de ledstrip afknippen en de draadjes zoals bovenstaande uitleg in de bijbehorende schroefgaten schuiven en dichtschroeven. Ga nu door naar -> stap 4.

 4. De ledstrip is nu aangesloten op de controller. We gaan nu over op het aansluiten van de voedingsadapter op de controller, haal de voedingsadapter vast uit de verpakking en steek het netsnoer in de adapter.
 5. Steek nu de stekker in het stopcontact om de spanning op de adapter te zetten.
 6. De laatste stap is het aansluiten van de voedingsadapter op de controller, dit is een kwestie van inpluggen, het past direct in elkaar.
 7. De afstandsbediening zal direct contact maken met de controller en u kunt alle functies gebruiken. Kijk in het bijgeleverde papiertje voor alle opties van de controller en de strip.

Werkt er iets niet?

  • *   Kijk of u de draadjes goed vast heeft geschroefd in de controller met de juiste kleur in het juiste schroefgat.
  • *   Brandt het lampje op de voedingsadapter? Zo niet dan is deze misschien defect.
  • *   Lukt het niet of heeft u een defect? Laat het ons weten via [email protected] of via +31(0)575 469884
  • Reageer op deze post voor tips, vragen of opmerkingen!

 

// //